20 May 2014

Serbia needs your help!ENG

First of all sorry for not posting for a whole week. If you haven't heard, Serbia, Bosnia and Croatia have been struck by floods. There are many lost lives, people lost their homes, there are awful things happening in couple of towns. Luckily I am not in danger but I am so sad with everything that happened. I tried to help as much as I can but it's just so sad wherever I look. This is the worst natural disaster that happened in the last 100+ years. It would mean a lot if you can donate as much as you can for all those poor people that lost everything they had, and there are thousands of them. 

If you are willing to help you can donate in couple of ways:

(source: google.com)

(source: vfxserbia.com)

Thank you for your help. Every penny or cent is highly appreciated.

SRB

Prvo želim da se izvinim što nisam ništa objavljivala nedelju dana ali i sami znate šta se trenutno dešava u našoj zemlji. Nema potreba da vam pričam kolika nas je katastrofa zadesila. Svi ti izgubljeni životi, domovi... Srećom ja se nisam zadesila u opasnosti ali sam pogođena svim što se dešava oko mene. Pokušala sam da pomognem koliko god mogu ali je zaista tužna scena gde god da se okrenem.

Značilo bi dosta ako možete da donirate koliko god možete, bilo u vidu novca ili stvari.

Svi ljudi iz Srbije mogu da pomognu doniranjem na račun:

Динарски рачун Црвеног крста Србије код Комерцијалне банке АД Београд
205-205818-39позив на број 6003-3550000

kao i slanjem prazne poruke na broj 1003 (cena poruke je 100RSD). Svaki dinar je bitan i u ovim teškim trenucima mnogo znači.
Iz Crne Gore možete poslati poruku na 14543, a iz Republike Srpske na 1458.


(source: mogujatosama.rs)

Osim novca možete da donirate i garderobu, hranu, proizvode za ličnu higijenu... u centrima za pomoć ugroženima. 
Nemam informaciju svih centara pa ću to prepustiti vama da pronađete sebi odgovarajući.

Dosta korisnih informacija možete da nađete na blogu kod Di.

Moram da spomenem Ognjena i Cajku koji su oboje odlučili da prihod od prodaje proslede u humanitarne svrhe. Ognjen je autor knjige ''Prljave ljudske šake'' čijom kupovinom sav novac prosleđujete za pomoć drugima, dok Cajka pravi i prodaje nakit čija kupovina takođe odlazi u humanitarne svrhe. 

Budite humani i pomozite drugima!
=^.^=

No comments:

Post a Comment